Selvhjelp for deg

Gjør litt

Litt om Å GJØRE LITT

Vanskelig å rekke med alt? Gjør LITT, da vel!

Noen ganger er det vanskelig  å få satt igang med et prosjekt fordi vi tenker at det må bli så innmari perfekt når det blir ferdig.

Det er lett å se for seg at hele huset er skinnende rent, eller at man er 20 kg lettere eller supertrent; det er bare det at veien til det forespeilede er så laaaang.

Altfor lange veier bli sjelden påbegynt.

I stedet for å drømme opp et perfekt resultat kan det være lurt å spise elefanten en bit av gangen. Hvis du rydder kjøkkenbenken, så kan du virkelig se resultatet, klappe deg selv på skulderen for god innsats og ta kvelden. I morgen kan du rydde gangen.

Hvis du går en tur en kveld, så vil du kjenne den gode følelsen av å beveget deg og sjansene øker for at du tar en ny tur en annen kveld.

Hver liten ting vi gjør gir en liten godfølelse. Godfølelse er bensin for systemet vårt. Indre kritikk fordi vi ikke gjør nok er bremseklosser i systemet vårt.

Lykke til med litt og litt og litt og litt 🙂

NB: “Dagens lille frø” består i nyttige småtips som kan gjøre hverdagen lettere for noen. De kommer i kategorien selvhjelpsverktøy og skal IKKE erstatte behandling. Hvis du har psykiske problemer som påvirker livskvaliteten din, er det viktig at du oppsøker lege og får henvisning til behandling. Hvis du allerede går i behandling er det lurt å diskutere “Dagens lille frø” med behandleren din før du innfører nye vaner.
Trine Elverum
administrator
Psykologspesialist i klinisk voksenpsykologi, med traumebehandling som spesialområde. Tilleggsutdannelse: spesialistkursene i organisasjonspsykologi, MindfulnessBasertStressReduksjon, Positiv Psykologi og et bredt knippe behandlingsmetoder som EMDR, strukturell dissosiasjon, eksponeringsterapi, prescriptive imagery mm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkomsttilbud MBSR-kurs